Många har guldsmycken hemma som de inte använder. Det finns många olika anledningar till detta. En del smycken har ett affektionsvärde medan andra helt enkelt inte faller dig i smaken längre. Smycket kanske också har gått sönder på något sätt. Har du ett trasigt smycke som du tycker om, se till att få det lagat så att det kommer till användning igen.

Om du vet att du ändå inte kommer att använda ett smycke så kan du sälja det istället. Just nu är guldpriserna stabila. En av anledningarna till det är att guld oftast stiger i värde när den övriga världsekonomin är orolig.

Välj säkra företag när du säljer ditt guld

Det vanligaste är att du skickar ditt guld till ett företag som värderar guldet. Efter det kontaktar företaget dig så att du kan godkänna summan du blir erbjuden för guldet. När du väljer att godkänna affären så har du pengarna på ditt konto inom några dagar.

Om du är nyfiken på fler detaljer så gå in och läs mer här. Det finns många företag som köper guld så glöm inte att försäkra dig om att företaget har tillstånd från polisen och försäkringar som är giltiga.