Vare sig du väljer att fira med många eller få, är det alltid trevligt att hänge sig i en högtid. Att ta ett avbrott i vardagen och göra saker extra festliga. Påsken är en speciellt härlig högtid då den infaller precis när du börjar få en känsla av vår. Här följer allt du behöver tänka på för att fixa en riktigt bra påskfest.

Dekorationer sätter känslan

Du vill ha den där riktiga känslan av påsk på din fest. Då är dekorationerna ett bra ställe att börja på. Saker som kan förknippas med påsk är exempelvis: kycklingar, harar, ägg, ris och fjädrar. Integrera dessa i din dukning för en maxad påskkänsla vid matbordet. Klicka dig vidare här om du behöver fylla på ditt lager med festartiklar och komplettera med sådant du redan har hemma.

Påskmaten

Precis som vid många andra högtider så finns det en del mat som tar känslan till påsk. Kokta ägg, lax, sill och lamm. Idag kan du faktiskt välja att helt gå ifrån det traditionella och istället sätta en oväntad twist på maten. Varför inte imponera med vegansk sill, sotad gravlax eller en härligt påskgul mangomousse? När maten sedan ligger i magen, så höjer ni stämningen med en godisjakt eller klassisk äggmålning.