Ett av de mest vanliga hudproblemen är torr hy. Torr hy i ansiktet känns ofta stram och gör att du ser trött och glåmig ut. Som en följd av detta kan huden också börja klia och flagna. Om du känner igen dig i detta kan det alltså vara dags att se över din hudvårdsrutin.

Din hy är känslig

Huden kan lätt ta skada om du använder produkter som inte är lämpade för din hudtyp. För starka produkter kan lätt göra huden uttorkad och torr. Din hudbarriär kan ta skada och på så sätt förlorar din hy sin naturliga förmåga att hålla sig återfuktad. Dessutom finns det forskning som visar på att en skadad hudbarriär lättare tar upp skadliga kemikalier från omgivningen.

Hitta rätt hudvård för din hy

Tack och lov finns det hjälp mot torr hud. En torr hy behöver både mer fukt och fett. Byt ut din vanliga ansiktstvätt mot en skonsam rengöringsolja. Den kommer bevara hudens naturliga fett, istället för att tvätta bort det. Att dessutom ta hjälp av ett fuktserum och en fuktmask kommer göra under för din torra hyr. Därtill kan du också använda en hudolja för att ytterligare hjälpa din hud att kapsla in och bevara fukt.