Din klocka kan lika mycket visa vem du är, som den kan visa tiden. Armbandsuret har sedan den tog över efter fickuret i princip hela tiden också visat bärarens sociala rang och ekonomiska status. Det finns många klockor som både är exklusiva och ser exklusiva ut att handla online.

Det är viktigt att antingen köpa en klocka som passar till det mesta, eller faktiskt köpa flera klockor som till exempel matchar dina skjortor eller varför inte slipsarna. På det viset kan du också använda din klocka som en matchande modeaccessoar.

Klockorna kan se ut hur som helst

Den ikoniska Submarin från Rolex är en klocka som många andra tillverkare har efterliknat. Det är också fullt lagligt att ha klockor med exakt samma design som vissa väldigt dyra märkesklockor. Däremot får inte märket, logotypen eller namnet vara för lika eller i syfte att vilseleda.

Piratmarknaden är stor, globalt sett men istället för att underhålla en kriminell verksamhet som holkar ur marknaden och skapar en sned konkurrens, är det möjligt att köpa en nästan likadan klocka som håller hög kvalitet med garanti, än en falsk klocka som ofta håller undermålig kvalitet och dessutom bara ger ett bedrägligt synligt yttre.