Kläder kan vara en utmärkt present till nära och kära. Men det finns ett par fallgropar som du helst bör försöka undvika på vägen. Här kommer några snabba tips på hur du kan säkerställa ett bra köp för nästa present du köper.

Var säker på storleken

Storleken kommer alltid vara en faktor du vill hålla i åtanke när du köper kläder. Vi vet ju alla hur det ibland blir fel när vi köper kläder online till oss själva. Att veta storleken är alltså inte en garanti för att träffa rätt, men om du inte vet den är betydligt större risk att det faktiskt blir fel.Om du inte vet deras storlek själv finns det nog någon du kan fråga om det. Kanske till och med personen själv. Även om de drar slutsatsen att du planerar att köpa kläder till dem vet de ju fortfarande inte vad det kommer vara för plagg eller hur det ser ut.

Tänk på deras stil och intressen

För att hitta ett plagg som de skulle kunna se sig själv bära måste du ju utgå från deras stil och smak när det kommer till kläder. Ett vanligt misstag är att köpa något man själv tycker är snygg och anser skulle passa dem.Det kan också vara smart att tänka på vilka intressen de har för att bättre kunna pricka rätt. Ska du köpa något till en riktigt sportfanatiker kan du ju ta reda på vilket deras favoritlag eller favoritspelare är och köpa en matchtröja eller liknande plagg åt dem